Reise og opplevelser

Brevdueflyging er som kjent et populært ‘gjøremål’ over hele verden, og dette gir deg muligheten til å reise rundt å oppleve forskjellige arrangementer.

Brevdueflyginger inntreffer over store deler av europa og er en universell aktivitet som går over alle grenser, og i et land som for eksempel Belgia er dette ganske stort. Å reise gir som kjent overskudd og det er alltid morsomt å komme seg ut av sin vanlige hverdag og oppleve nye og spennende ting. Hvis man i tillegg kan kombinere dette med en hobby man har blir jo hele turen desto mer morsom!

Det avholdes bare i år et trettitalls stevner rundt om i Europa og her snakker vi land som Spania, Frankrike, Belgia og Nederland i første rekke. Datoene er spredd utover fra 27. mai til 3. september og du har derfor en rekke valgmuligheter hvis du ønsker å oppleve et arrangement som dette.

Ta en nærmere kikk på denne oversikten for å se de forskjellige stevnene som arrangeres i år.

Har du virkelig god tid kan du jo benytte anledningen til å dra på en liten dueturné! Arrangementene kommer tettere enn hagl fra mai og utover og det er godt mulig å få med seg 4-5 forskjellige løp bare på én uke! Husk at avstandene i Europa er forholdsvis korte og ved å benytte deg av tog kommer du deg raskt mellom de forskjellige stedene – for en billig penge.

Er du en entusiast av denne herlige sporten er dette noe som anbefales på det varmeste. Å se hvordan dette gjøres i Europa vil også kunne være en nyttig erfaring i forhold til hvordan du selv driver og å lære nye ting er bestandig positivt.

Har du kanskje lyst til å delta selv så er selvsagt også dette mulig, og i de virkelig store løpene er det snakk om at man kan vinne flere hundre tusen kroner hvis man har hellet med seg. I Sør-Afrika er det ett løp, Sun City Million Dollar Pigeon Race, hvor vinneren stikker av med rundt 200.000 dollar i premiepenger, mens det tilsammen er gevinster for rundt 1,3 millioner dollar der.

Hvem sa at dueracing er kjedelig!