Litt om dyrehold

Nå skal man ikke overdrive dresseringsbehovet for brevduer, men allikevel er det viktig å a en viss struktur i arbeidet. Jeg er glad i dyr generelt og spesielt hunder har jeg et godt øye til. Det verste jeg vet er imidlertid hunder som ikke er godt nok dressert og her er jeg ganske nådeløs i mitt tankesett.

En bikje er rett og slett en bikkje, og ingenting mer. Den er et familiemedlem, ja, men den er også et vesen som skal befinne seg helt nederst på rangstigen. Med nederst på rangstigen tenker jeg på flere ting, men knurring på barn i familien er fullstendig uakseptabelt, og det samme gjelder når det kommer gjester til gårds. Hunden skal ikke under noen omstendigheter ta i mot gjester med bjeffing, hopping og snusing i skritt og rumpe, og når hunder gjør dette på meg blir jeg rett og slett rasende. Jeg ‘setter i’ til dem på flekken, så får husfolket bare tenke som de vil – de blir sikkert irriterte også, men det gir jeg en lang marsj i, for å si det slik.

Jeg er ikke interesser i å hilse først på bikkja, men først på husfolket, og det er slike småting som gjør at en hund sakte tar kommandoen over en familie. Et godt kurstilbud kan nok være nyttig, men det er som oftest som å rope i skogen å foreslå slike ting.

Så hvis du har hund og venter gjester, så syns jeg du skal tenke litt over akkurat disse tingene. Hunden skal ha sin plass i familien, ja, men den skal ikke være den som dominerer. Vær tøff og ta tak hvis dere begynner å få problematferd, og søk gjerne hjelp hos erfarne hundeeiere som kana dette. Er det første gang du eier en hund vil jeg rett og slett anbefale at du søker hjelp!