Ikke bare fugl!

Er man glad i dyr så er man glad i dyr, og et annet vesen jeg har en viss fascinasjon for er faktisk hesten. Denne majestetiske skapningen er et imponerende syn å se på, og det er vel ikke så rart at bilers motorytelse har blitt målt i hestekrefter.

Har du noen gang sett en topphingst i full fart? Muskelspillet, kraften og hastigheten er rett og slett utrolig flott å se på, og det er ikke så rent sjeldent at jeg har hatt lyst til å sette avgårde på hesteryggen og opplevd farten bortetter en sti eller en skogsvei.

Det ser rett og slett veldig morsomt ut å oppleve, og jeg skulle jo naturligvis tatt mot til meg og gått på et eller annet slags kurs eller noe lignende. Mn det er jo for meg som med alle andre: tiden strekker ikke bestandig til, og for å bli en såpass god rytter at man skal kunne få oppleve det jeg drømmer om kreves det nok et stor mengde trening. Om man skal gjøre det eller ikke er jo avhengig av aktiviteten med brevduene, men en kombinasjon er jo alltid mulig – det krever dog omprioriteringer og forsaking av andre ting.

Men samtidig: det er jo ikke fritt for at de største hestene virkelig kan se litt skremmende ut! En skikkelig hingst er jo usannsynlig stor og kraftig, og man skal jaggu ha litt ærefrykt og ærbødighet for disse. Når du kommer inn på stallen og ser disse stolte skapningene er det ingen tvil om at man føler seg nokså liten og ubetydelig. Uansett så er det morsomt å tenke litt på dette og å få lov til å drømme seg bort en gang i blant. Det er jo lov å håpe at man skal få oppleve det en eller annen gang, selv om man begynner å bli nokså voksen for alderen.