Hektisk, ja, men pass på å hygge deg da

Vi går inn i en av de mest hektiske periodene i året, og i seg selv er jo akkurat dét litt merkelig. Julen er jo en tid for familien, men det har vel strengt tatt litt en periode for handelsstanden…

Som en forkjemper for ‘den store hobbyen’, så er jeg ikke i tvil: vi er nødt til å gire ned littegrann, og spesielt gjelder dette i høytidene. Det er et rotterace fra begynnelse ti slutt hvor vi skal ‘prestere’ og imponere. Hvem er det egentlig vi skal imponere, og hvorfor sitter vi egentlig med den følelsen der?

Det er jo ting det er vanskelig å svare på, for å være helt ærlig, men vi er jo ute etter å høste skryt. Det er jo en av de tingene vi liker aller best her i livet. Vi vil bli anerkjent og vi vil få skryt av andre. Enkelt og greit. Men etter min mening så er vi ute etter skryt av de feile grunnene. Vi trenger ikke å få skryt for å ha laget den dyreste og mest eksklusive julematen. Kan vi ikke heller prøve å få skryt for å ha spilt spill med barna i jula? Er ikke det like god skryt å få?

Kan vi ikke få skryt for å ha kjøpt færre julegaver og kanskje billigere julegaver enn det andre gjør?

Det er mye man kan fylle tiden sin med og det anbefales i lange baner hva man kan finne på. Hva med å rett og slett bare slappe helt av og ta jula helt ‘ned’ til et nivå hvor man faktisk kan få overskudd?

Det har jeg tenkt å gjøre, og jeg skal gå inn i det nye året med batterier som er mer ladet en hva de var da jeg gikk inn i høytiden. Det kan da vel ikke være så innmari vanskelig da?