Handle med fornuften

Det går jo naturligvis mye i brevduer på disse sidene og det er jo forsåvidt naturlig nok, men jeg skal mikse inn enda litt mer økonomi – som jeg da også har gjort tidligere. I denne artikkelen står det litt forskjellig om det å handle dyr og utstyr til på nett, og dette skal jeg også forsøke å komme med noen gode råd om.

I denne artikkelen henvises det til muligheten man har til å bruke kredittkort når man skal ‘shoppe dyr’ og utstyr til dyr online – altså å bruke kortet til en kilde til finansiering av kjøpet. Dette kan jeg for så vidt si meg enig i, men for at jeg skal være 100% enig så må en slik finansiering fordre at man betaler tilbake alt man har lånt før den rentefrie perioden er over. Hvis man ikke klarer det så blir jo kjøpet mye dyrere ettersom rentene begynner å løpe, men når det igjen er sagt: hvor store beløp kan det egentlig bli snakk om? Å betale ned over 3-4 måneder er jo på ingen måte noen krise.

Min første tanke når jeg leste den artikkelen som jeg henviser til var dog ikke muligheten til et gratis lån – det var først og fremst fordelene ved å bruke kortet som slo meg. Kredittkortet er underlagt kredittkjøpsloven, og dette er en lov som du burde kjenne til. Ved all kjøp på kreditt vil du automatisk være omfavnet av dette lovverket, og i tillegg da ha sterke rettigheter. Hvis du da for eksempel kjøper dyr som du bestiller på nett i en eller annen form eller at du kjøper dyrefor og annet utstyr, så er kortbetaling med kredittkort helt suverent. Faktum er: når du forhåndsbestiller noe så har du jo ingen garanti for at du faktisk får levert det du har betalt for. Betaler du med kredittkortet spiller denne mangelen på garanti ingen rolle ettersom du da bare kan be banken din om få godskrevet det aktuelle beløpet på kortet ditt.

Så det er flere fordeler med kredittkortet, men dette med kredittkjøps-lovgivningen er helt enkelt genialt!