Fant strandet brevdue

Da fjortenåringen Benedikte Kvammen luftet hunden til tanten fant hun en strandet brevdue som var langt ute av kurs. Den vesle flygeren virket utslitt og pjuskete og lå helt stille.

Hun løp deretter hjem og fortalte om funnet ettersom hun ikke viste om det var smart å berøre den – spesielt ettersom hun hadde en hund med seg også. Deretter gikk de tilbake med et håndkle og hentet dua som satt der – like medtatt og sliten som tidligere.

Brevduen får godt stell! Foto fra Firda.no (Ingvill Bruflot Kvammen)

Brevduen får godt stell! Foto fra Firda.no (Ingvill Bruflot Kvammen)

De pakket den deretter inn og tok den med hjem, hvor duen ble trygt plassert i et bur. De sjekket deretter brikken som var festet til foten, og etter noen raske internettsøk fant de frem til en som driver med brevduer. Denne lederen videreformidlet kontaktinformasjon til duens eier, som bor i Rosendal, og han ble meget overrasket over at duen hans hadde kommet så langt ut av kurs. Finnerne tror imidlertid ruskeværet kan ha forstyrret det indre kompasset og ført den på ville veier.

Tas godt vare på

Eieren ba gjengen om å gi duen brød og vann, samt å holde den i buret. Dette fordi det er den beste måten for dem å komme seg på når de er utslitt. Deretter fikk de beskjed om å bare slippe den ut etter noen dager, og da ville den nok finne veien hjem i følge eieren. Finnerne av dua er imidlertid er imidlertid litt urolig, og engstelig for at den ikke skal finne frem til hjemmet, men de stoler allikevel på at eieren har rett. Barna og moren syntes det er veldig hyggelig med en due i huset og tar veldig godt vare på den.

På SFO-besøk

Ingvill har jobb på SFO på skolen i Gjelsvik og hadde mandag med seg duen på jobb – noe som var til stor glede for alle ungene. Nysgjerrigheten var stor og alle syntes det var veldig spennende. Også disse er litt redde for hva som kommer til å skje når duen slippes løs, men de hadde forståelse for at det var slik det måtte bli.

Hun mener også at duen nyter livet i ‘rampelyset’, men hun registrer også at den ser ut til å ha kommet seg. Værmeldingen ser bra ut og hun regner med at duen slippes ut enten i dag (onsdag) eller på torsdag.

Da gjenstår det bare å takke familien for god innsats og ønske den tapre flygeren vel hjem til Rosendal – og håper at det går fortere enn med bil!

gjelsvik rosendal