Brevdue i varetekt hos politiet i USA

En 4 måneder gammel brevdue fløy seg vill under en konkurranse som gikk fra New York til Massachusetts i USA, og endte opp med å tilbringe kvelden hos politiet. Brevduen kunne imidlertid se lyst på tilværelsen ettersom lovens lange arm gav den både popcorn og vann etter forespørsel fra eieren!

Due i trygg forvaring hos politiet!

Due i trygg forvaring hos politiet!

I slutten av september landet altså brevduen på politistasjonens parkeringplass, og Michael Wallace og Jason Newman skjønte at det var problemer i gjære for fuglen da de oppdaget den på morgenen. ‘Han er en uerfaren flyger’, sa duens eier Gerry Gaumond til politiet. Politimennene så umiddelbart at duen overhodet ikke hadde tenkt å fly videre, og selv om duen forsøkte å gå unna dem gjorde den ingen forsøk på å fly.

‘To serve and protect’

Politmennene, hvis rolle som kjent er ‘to serve and protect’ ble bekymret for duens ve og vell, og de anholdt den derfor og tok den inn på stasjonen hvor de plasserte den i en boks etter først å ha fikset hull til ventilasjon.

Beth Pierce, som jobber som administrativ assistent på politistasjonen rev litt papir i biter som hun plasserte i boksen slik at duen skulle få det så komfortabelt som mulig. De oppdaget også at duen var merket rundt foten med informasjon om identitet, og Pierce kontaktet da delstatens departement for fisk og vilt som kunne videreformidle kontaktinformasjon som gjorde politiet i stand til å finne ut hvem som var duens eier.

Eieren ble identifisert som Gerry Gaumond og han ba altså politiet om å gi duen litt popcorn og vann og rett og slett la den hvilke over natten. Duen hadde det meget trygt på Newmans kontor og tirsdag morgen slapp politiet den løs med en lapp på foten som sa følgende: ‘Jeg forlot Epping Politistasjone kl. 08.40 den 30.09.14. Duen satt på taket av en politibil og over inngangen til politistasjonen i en halvtimes tid før den bestemte seg for å fly avgårde. Gaumond var ikke hjemme, men regnet med at duen ville finne hjem utpå dagen.