Bikkja i bakken

Av og til må man jenke seg litt og ikke bare lovprise de elskede brevduene! Når man får en god dyrehistorie er det på tide å gjenfortelle den, men dette er en skikkelig klassiker. Du har kanskje hørt om uttrykket ‘bikkja i bakken’? Dette er en aldri så liten godbit og jeg har i dag søkt litt rundt på nettet for å se om jeg kunne finne opphavet til dette.

bikkja i bakken

Uttrykket har blitt en realitet i som følge av et uhell som inntraff for godt over 50 år siden. Det som skjedde var at en hund rett og slett kastet seg inn i unnarennet i Holmenkollen da det var pause mellom de to omgangene. Dette ble umiddelbart en suksess blant alle de som var tilstede og dette førte til at Skiforeningen ville ha dette til et fast innslag. Dette kan Mette Habberstad i Skiforeningen fortelle om:

– Den gjorde stor suksess blant publikum, så Skiforeningen bestemte seg for at bikkja i bakken måtte bli et fast innslag under Holmenkoll-søndagen. På lik linje som deltagere og presse, ble hunden akkreditert.

Man begynte etter hvert å bekymre seg for sikkerheten og da kom det internasjonale skiforbundet på banen og ga klart uttrykk for at man ikke satte pris på disse stuntene – og dermed ble publikumsfavoritten fjernet som fast innslag.

Etter hvert begynte man å bekymre seg for sikkerheten, og Det internasjonale skiforbundet satte ikke pris på publikumsfavoritten. Etter at den nye bakken kom på plass skal rennledelsen på nytt ha gitt tillatelse til dette, så nå skal bikkje visstnok være tilbake – uten at jeg verken har hørt noe om dette eller sett det selv.

Det skal sågar ha vært avholdt audition for å avgjøre hvilken hund som har fått den store æren, men om dette har blitt en realitet vet jeg som sagt ingenting om. Det er i alle fall en knakende god historie som fortjener å bli løftet frem i lyset!

Les litt mer om generelt hundehold her.